GULVVARME

Fordele ved gulvvarme

Gulvvarme er gennem de seneste år blevet mere og mere populært. Det er der ikke noget at sige til, for der er mange fordele forbundet med gulvvarme, bl.a.:

 • Ingen fod kulde i de kolde måneder
 • Jævn opvarmning
 • Spar penge ved mindre varmeforbrug
 • Energibesparende varmeløsning
 • Indretning uden at skulle tage hensyn til radiatorer

Det skal du være opmærksom på ved gulvvarme

Med gulvvarme i større rum med både trægulv og klinker, bør der etableres separate kredse i varmsystemet til hver salgs gulvtype. Dvs. én kreds til trægulv og én kreds til klinker. Hvis du anvender samme kreds, forringer du komforten og kommer til at bruge for meget varme.

Foruden dette, er der en del andre forskellige ting at tage hensyn til, når der skal installeres gulvvarme. Husk også at tilkoblingen til varmesystemet bør udføres af en fagmand, lige som elinstallationer skal udføres af en autoriseret el-installatør. Hos os får du en totalløsning, og vi sørger for at gulvvarme-installationen udføres korrekt og overholder alle krav fra start til slut.

Er gulvvarme ikke en dyr opvarmningsform?

Mange tror fejlagtigt at gulvvarme er en rigtig dyr fornøjelse, både at få installeret men også i brug og det er altid ikke korrekt. Tidligere har de gamle gulvvarmeanlæg rigtigt nok været dyre at installere, men de nye og mere moderne anlæg, er altså meget mere overkommeligt prismæssigt.

Det der reelt betyder noget for din varmeregning, er hvor godt huset er bygget og ligeledes hvor godt det er isoleret.

Hos Bedre Bad – Bedre Energi Fjerritslev har vi stor erfaring indenfor installation af gulvvarmeanlæg. Vi sørger for at dit anlæg bliver installeret korrekt, så det giver den optimale varme og energiforbrug.

Hvilken type gulvvarmeanlæg, skal du vælge?

Inden du går ud og investere i et nyt gulvvarmeanlæg, kan det være en god idé at sætte sig ind i de forskellige typer der findes på markedet. Overordnet set er der 2 typer af gulvvarme anlæg: el baseret gulvvarme og vandbaseret gulvvarme. Der er fordele og ulemper ved begge typer.

Et el baseret gulvvarme anlæg er billigere at installere men til gengæld er det ofte en dyrere løsning i det lange løb, da det koster mere i drift end et vandbaseret gulvvarmeanlæg. Samtidig er det vandbaserede anlæg, et mere miljø og energi-venligt valg. Hvilken type som du skal vælge, afhænger derfor af flere forskellige faktorer. De vigtigste ting som du skal tage med i dine overvejelser er;

 • Hvad er dit budget?
 • Hvor mange personer er I, i husstanden?
 • Hvad er jeres årlige forbrug?
 • Hvor godt er jeres hus isoleret?

Når du har tænkt over overstående, så er vi bedre rustet til at hjælpe dig med at vælge det rigtige gulvvarmeanlæg til din bolig. Kontakt os allerede i dag for en snak om gulvvarmeanlæg eller hvis du ønsker et uforpligtende tilbud. Vi tilbyder også et energitjek, som kan give dig et bedre overblik over din husstands energisituation.

Gode råd til gulvopvarmning

Nedenfor er en række gode råd til dig, som bruger gulvvarme:

 • Pas på alt for varme trægulve
  • Trægulv trækker sig sammen ved en konstant temperatur på mere end 27-28 grader.
 • Tilslut ikke gulvvarme til centralvarmesystemer baseret på fastbrændsel som fx træpiller
  • Fremløbstemperaturen i centralvarmesystemer er alt for høj til, at man får et godt resultat
 • Hold gulvvarmen på en fast temperatur
  • Varmen udnyttes bedst, hvis temperaturen er konstant hele døgnet

Overlad din gulvvarme-installation til os

Du kan trygt overlade din gulvvarme-installation til Agesen & Koldsgaard VVS Teknik. Vi har mange års erfaring og er eksperter på området. Kontakt os for en uforpligtende snak.

Vi installerer gulvvarme i områderne omkring Fjerritslev, Ranum, Løgstør, Brovst, Frøstrup, Vesløs, Aalborg, Aalborg SØ, Aalborg Øst og Svenstrup J.

Andre varmesystemer

Udover gulvvarme installerer og servicerer vi andre varmesystemer, såsom;