VARMEPUMPE

Udnyt energien i luft, vand og jord med en varmepumpe

Interessen for varmepumper stiger og stiger - og det gælder både i Danmark og det øvrige Europa. Der kan være rigtig mange penge at spare, når man udskifter sin nuværende varmeløsning til en moderne varmepumpe. Men dette er ikke den eneste fordel; du kan nemlig også nyde et bedre indeklima og samtidigt have god samvittighed med dit klimaaftryk. Teknologien der bruges til varmepumper, er blevet væsentligt optimeret de seneste år, og derfor er moderne anlæg yderst energieffektive.

Hvordan fungerer en varmepumpe?

En varmepumpe kan på mange punkter ligestilles med et køleskab, men hvor der i stedet føres energi ind i boligen.

I en varmepumpe sidder der en fordamper, som optager energi fra jorden, udeluften og udsugningsluften. Energien herfra får et kølemiddel til at koge og fordampe. Når dampen sammenpresses i varmepumpens kompressor, så hæves trykket og temperaturen stiger. Kølemidlet afgifter al sin varme i en kondensator, hvor kølemidlet bliver til væske som løber gennem termoventilen og tilbage til fordamperen, hvor hele processen begynder forfra. Kondensatoren sørger for at fragte varmen til boligens varmefordelingsstem, som både kan være i form af vandbåren gulvvarme eller luftvarme, der blæser varm luft ind i huset.

Bedre indeklima samtidigt med besparelser

Overvejer du skiftet til en ny varmepumpe? Der kan være mange penge og spare og du mærke en positiv ændring i dit indeklima. En varmepumpe er derfor både en god investering for pengepungen og for boligens indeklima – en ægte win-win situation som vi kalder det.

Forskellige slags varmepumpe-typer

Der findes forskellige slags varmepumper, som du kan vælge i mellem. Nedenfor kan du se varmepumpe-typerne:

  • Luft til luft-varmepumpe
  • Luft til vand-varmepumpe
  • Jordvarme-pumpe
  • Grundvandsvarmepumpe

De særligt populære varmepumper er luft til luft-varmepumpe og luft til vand-varmepumpe.

Hvilken type varmepumpe bør du vælge?

Der findes forskellige slags varmepumpeløsninger - hvilken model, du skal vælge, afhænger af følgende:

  • Din boliggrunds beliggenhed
  • Din boliggrunds størrelse

Hvad er forskellen på varmeveksler og varmepumpe?

Der er faktisk ingen forskel. Det er to ord for præcist det sammen. Både varmepumpen og varmeveksler virker ved at sætte væske eller luft under tryk og trække energien ud af luften/væsken.

Luft til luft-varmepumpe

Ved en luft til luft-varmepumpeløsning produceres varme ved at komprimere udeluften. Energien herfra anvendes til at opvarme frisk luft, som herefter blæses direkte ind i din bolig. Denne varmepumpe-typer er et grønt og fornuftigt alternativ til elvarme.

Luft til vand-varmepumpe

En luft til vand-varmepumpe trækker luftens ophobede energi ud, hvorefter energien ”lægges” i vandet i boligens varmtvandsbeholder.
Luftvarme er den varmeløsning som er nemmest at installere, idet der ikke er brug for hverken boring eller udlægning af slanger. Luft til vand-varmepumpen kan producere energi til din bolig selv i frostvejr.

Jordvarme-pumpe

Ved brug af en jordvarme-pumpe hentes varmen i 300 meter jordslanger. Herefter "afleveres" varmen primært til radiatorer inde i boligen. Det betyder at du skal have gravet en stor del af din grund op ved nedlægningen og det kræver desuden også en større grund. Fordelen er så at du, når jord-pumpen først er etableret, har adgang til den jordvarme du har samlet, året rundt.

En anden fordel er selvfølgelig at jordvarme-pumpen er en meget miljøvenlig og samtidig vedvarende energikilde. Prisen du bruger på strøm til drift, bliver hurtigt opvejet af den varme man får retur.

Grundvandsvarmepumpe

En grundvandsvarmepumpe udnyttes energien i grundvandet. Pumpen pumper grundvandet op fra en grundvandsboring til en varmeveksler, hvori energien indvindes. Gennem en anden boring sendes vandet tilbage. Også ved denne metode kan energien indvindes året rundt.

Vi hjælper dig med valg af varmepumpe

Er du i tvivl om hvilken varmepumpe-type, du skal vælge til din bolig? Vi er altid klar til at hjælpe og rådgive dig ud fra vores mangeårige erfaring. Ring til vores energiekspert Thomas på mobil: 30 76 30 81 eller send en mail til: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Vi hjælper med varmepumpe-løsninger i områderne Fjerritslev, Ranum, Løgstør, Brovst, Frøstrup, Vesløs, Aalborg, Aalborg SØ, Aalborg Øst og Svenstrup J

Få udregnet din besparelse

Har du et oliefyr i forvejen og vælger at skifte til en energikilde, som er bedre for miljøet, så kan du søge om et såkaldt energitilskud fra staten. Det afhænger selvfølgelig af hvilket fyr du skifter fra og til, hvad du kan få i tilskud. Udover tilskuddet fra staten kan man også få en CO2-præmiering, hvor man kan spare 9.000kr det første år. Kontakt os allerede i dag, så hjælper vi dig med de rigtige ansøgninger. Ved siden af er der selvfølgelig også servicefradrag og håndværkfradrag ved skat, når du får installeret ny varmepumpe. Det er vigtigt at huske at søge disse ting inden projektet startes og vi er naturligvis klar til at hjælpe dig. Sammen skaber vi de største besparelser for dig.