Brug for hjælp? – kontakt mig i dag:

Hans Bak Koldsgaard
Autoriseret VVS-installatør
Bedre Bad - Bedre Energi Fjerritslev Hans

Vi sparer på ressourcerne til gavn for miljøet

Hos Agesen & Koldsgaard VVS Teknik, Bedre Bad – Bedre Energi Fjerritslev vil vi ikke belaste miljøet mere end højst nødvendigt. Vi er i en branche, hvor man kan komme til at svine meget, og det vil vi gerne undgå. Derfor har vi en lang række tiltag til gavn for miljøet. Nogle af dem sparer vi også selv penge på. Vi har for eksempel haft solceller på taget siden 2012, og det sparer vi et sted mellem halvdelen og to tredjedele på elregningen og på CO2-regnskabet. Her på siden kan du læse om nogle af vores mange miljømæssige tiltag

Næsten intet papir

Generelt sørger vi for at bruge så lidt papir som muligt. Vi sender 90-95 % af vores fakturaer elektronisk, og vi modtager også næsten 90 % af vores fakturaer på mail – det beder vi nemlig vores leverandører om. Det er både hurtigere og billigere at sende på mail, og vi reducerer vores papirforbrug. Vi har stadig en printer stående, men vi prøver på at undgå at bruge den.
Alle vores arbejdssedler til medarbejderne er også elektroniske, her sparer vi også meget papir. Om fire år er vi nok holdt helt op med at bruge papir.

Reduceret affaldsmængden til 1/3

Vi sorterer vores affald til genbrug: Rør, beton, emballager og hvad vi ellers får af affald fra de projekter, vi laver, tager vi med hjem og sorterer. Vi sorterer plast i PP og PVC og plastik og sender det til genanvendelse. Alt beton og fliser, vi får fra det vi bryder ned, sender vi til genbrug. Træ fra blandt andet emballager bliver sorteret til genbrug. Vi sorterer stål i to-tre kategorier, så det kan genbruges. Batterier og elektronik bliver sorteret og leveret til genbrug – og det samme gør maling og spraydåser.
Vi bidrager desuden til Grundfos Recycling, som vi samler brugte cirkulationspumper til. Her bliver pumperne skilt ad, og ca. 90% af materialerne kan genbruges. Grundfos Recycling beskæftiger primært medarbejdere med nedsat arbejdsevne. Alt i alt har vi nok reduceret vores affald med to tredjedele i forhold til for 5-7 år siden. Noget af det sparer vi bortkørsel, noget af det får vi lidt penge for, og noget koster os lidt – alt i alt ligger det tæt på et nul-regnskab for os, og et positivt regnskab for miljøet.

Opsamling af olie og giftfrit område

Vi har en 60 m2 plads med olie-udskiller. Så når vi f.eks. vasker vores biler, bliver vand og olie samlet i en tank, hvor det deler sig, så olien kan sorteres fra og sendes til genbrug.
I vores biler har vi desuden sorteret i de midler, vi bruger, og vores svende tænker sig om og bruger ikke midlerne i flæng. Det er igen et område, hvor vi både kan spare lidt selv og en del for miljøet.
Når vi skal bruge lidt maling, har vi noget vandbaseret miljørigtigt, vi bruger – og vi har også aftalt med det firma, der kommer og vasker vores vinduer, at de bruger miljørigtige materialer.

Mere økonomisk kørsel og nyere biler

Tidligere forventede vi, at en bil kunne holde op til 16 år. De er ret dyre at indrette, så de skal også holde længe. Men nu prøver vi at skifte dem oftere, så vi får moderne og mere miljørigtig teknologi i bilerne. Vores nye biler har f.eks. kørecomputer og oliefyr, så vi sparer diesel. Og så prøver vi at lære at køre rigtigt, så vi forurener mindre.
Vi bruger også GPS i bilerne til at planlægge opgaverne. Så vi tager dem i en rækkefølge, hvor vi ikke kører for langt forgæves. Og hvis der opstår noget akut, kan vi sende den mand, der er tættest på. Det sparer noget kørsel, og samtidig giver det hurtigere hjælp til kunden.

close
Din bestilling
close
Udfyld kontaktoplysninger
close
Navn
Email
Telefon
Adresse
Postnummer
By
OBS!
Dette er en bestilling, som først er bindende, når vi har bekræftet din ordre. Priserne er inkl. levering og montering. Du modtager først en faktura efter vi har leveret og monteret din bestilte løsning. Vi kontakter dig inden for 1 hverdag om leveringstidspunkt, der passer dig, og evt. særlige forhold samt den endelige pris.