Varmepumpe

Hent energi i både luft, vand og jord med en varmepumpe

Varmepumper udbredes mere og mere i Danmark samt resten af Europa.

En varmepumpe fungerer i princippet på samme måde som et køleskab. Varme hentes fra skabets indre og afleveres på skabets bagside. Da varme jo ikke af sig selv flytter sig fra et sted med lav temperatur til et sted med høj temperatur, skal varmen "pumpes" af en kompressor - deraf navnet varmepumpe.

Forskellige slags varmepumpe-typer

Der findes forskellige slags varmepumper, som du kan vælge i mellem. Nedenfor kan du se varmepumpe-typerne:

  • Luft til luft-varmepumpe
  • Luft til vand-varmepumpe
  • Jordvarme-pumpe
  • Grundvandsvarmepumpe

De særligt populære varmepumper er luft til luft-varmepumpe og luft til vand-varmepumpe.

Hvilken type varmepumpe bør du vælge?

Der findes forskellige slags varmepumpeløsninger - hvilken model, du skal vælge, afhænger af følgende:

  • Din boliggrunds beliggenhed
  • Din boliggrunds størrelse

Luft til luft-varmepumpe

Ved en luft til luft-varmepumpeløsning produceres varme ved at komprimere udeluften. Energien herfra anvendes til at opvarme frisk luft, som herefter blæses direkte ind i din bolig. Denne varmepumpe-typer er et grønt og fornuftigt alternativ til el-varme.

Luft til vand-varmepumpe

En luft til vand-varmepumpe trækker luftens ophobede energi ud, hvorefter energien ”lægges” i vandet i boligens varmtvandsbeholder.
Luftvarme er den varmeløsning som er nemmest at installere, idet der ikke er brug for hverken boring eller udlægning af slanger. Luft til vand-varmepumpen kan producere energi til din bolig selv i frostvejr.

Jordvarme-pumpe

Ved brug af en jordvarme-pumpe hentes varmen i 300 meter jordslanger. Herefter "afleveres" varmen primært til radiatorer inde i boligen

Grundvandsvarmepumpe

En grundvandsvarmepumpe udnyttes energien i grundvandet. Pumpem pumper grundvandet op fra en grundvandsboring til en varmeveksler, hvori energien indvindes. Gennem en anden boring sendes vandet tilbage. Også ved denne metode kan energien indvindes året rundt.

Vi hjælper dig med valg af varmepumpe

Er du i tvivl om hvilken varmepumpe-type, du skal vælge til din bolig? Vi er altid klar til at hjælpe og rådgive dig ud fra vores mangeårige erfaring. Ring til os på 98 21 15 44 eller send en mail på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Vi hjælper med varmepumpe-løsninger i områderne Fjerritslev, Ranum, Løgstør, Brovst, Frøstrup, Vesløs, Aalborg, Aalborg SØ, Aalborg Øst og Svenstrup J.